Erişilebilirlik

Papa Türkiye'de


Esenboğa’da, NATO zirvesi için Riga'ya gitmeye hazırlanan Başbakan'la görüşen Papa, Anıtkabir'i ziyaret ettiktan sonra Çankaya köşküne gidecek.
Papa, köşkte, Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer tarafından kabul edilecek.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek Türkiye’nin hoşgörüsü, misafirperverliği ve yerleşik devlet geleneğiyle Papa’yı ağırlayacağını, ziyaretin medeniyetler arası barış açısından faydalı olmasını umduğunu söyledi.

Daha önce İslam’a yönelik bazı açıklamalarıyla Müslümanların tepkisine neden olan Papa, İstanbul’da, Ayasofya’dan sonra Sultanahmet Cami’ne de uğrayacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Papa’nın ziyareti sırasında yapılacak resmi görüşmelerde Vatikan’la ikili ilişkilerin ele alınacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca Papa’nın ziyareti sırasında karşılıklı anlayış ve işbirliğinin geliştirilmesi olanakları ile bölgesel ve uluslararası konular üzerinde görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

Türkiye ziyareti sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri ile korunacak olan Papa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile görüştükten sonra Vatikan Büyükelçiliği’nde Ankara’daki yabancı misyon şefleriyle bir araya gelecek.

Papa 16. Benedikt’in ziyareti, Türkiye’yi dünya medyasının ilgi odağı yaptı. Ziyaret bir çok yabancı gazetede geniş yer bulurken, Papa’nın yalnızca İstanbul ziyaretini izlemek üzere binin üzerinde gazeteci akreditasyon yaptırdı.

XS
SM
MD
LG