Erişilebilirlik

Denizden Gelen Şifa


Okyanus bilimciler, tıp dünyasında yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor. Nasıl mı? Deniz dibinde bulunan ancak daha önce bilinmeyen bitki ve hayvanlardan hazırlanan ilaçlarla...

Araştırmacılar, deniz dibindeki, daha önce hiç bilinmeyen bitki ve hayvanların, AIDS veya kanser gibi ciddi hastalıkların tedavisinde işe yarayabileceğine inanıyor. Amy Wright, bunu kanıtlamak için çalışan uzmanlar arasında.

She's looking for a particular sponge just 25 kilometers off the Florida coast. Amy Wright, Florida açıklarında özel bir sünger arıyor.

Okyanusun karanlık sularında Amy, bir süre sonra aradığını buluyor.

"Bu ve diğer süngerler, hareket edemiyorlar, onun için kendilerini korumak üzere farklı bir savunma mekanizmasına sahipler. Bu mekanizmanın özünü de kimyasal maddeler oluşturuyor. Bu kimyasalları kanserli hücreleri öldürmek için kullanabiliriz."

Denizden çıkarılan sünger laboratuarda inceleniyor. Araştırmacılar, bazı kanserli hücreleri öldüren protein türünü bu süngerden elde edebileceklerini düşünüyor.

"Bu, kanseri yenmek için bence mükemmel bir fırsat."

Okyanus dibindeki özel bir salyangozdan elde edilen ağrı kesici ilaç, Amy ve arkadaşlarına umut veriyor. Bu uzmanlar, okyanusun zengin kaynaklarının birgün tıp dünyasında yepyeni bir çığır açacağına inanıyor...

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG