Erişilebilirlik

Irak Başbakanı: 'Failler Yakalansın'


Irak başbakanı Nuri el-Maliki, dün Bağdat’ta bir bakanlıktan çok sayıda memur kaçıran kişilerin hızla yakalanmasını istedi.

Bağdat Üniversitesinde konuşan el-Maliki, eylemi düzenleyenlerin teröristlerden daha kötü olduğunu çünkü aydınları kaçırıp yüksek öğrenimi engellediklerini vurguladı.

Irak Eğitim Bakanı, kaçırılan kişilerin hepsi bırakılıncaya kadar bakanlık ve kabine toplantılarına katılmayacağını açıkladı.

İçişleri bakanlığı, kaçırılan 40 kişiden 20’sinin serbest bırakıldığını ve operasyonun devam ettiğini açıkladı. Yetkililer olayda 100 kişinin kaçırıldığını açıklamış, daha sonra bu sayı düşürülmüştü.

Saldırılar Sürüyor

Öte yandan Bağdat’ta bugün de bombalı saldırılarda 11 kişi öldü, 30’u aşkın kişi de yaralandı.

Dün ve bugün el Anbar ilinde çıkan çatışmalarda 6 Amerikan askerinin daha öldürüldüğü açıklandı.

'Sihirli Formül Yok'

Bu arada Hanoi’deki Asya Pasifik Ülkeleri Zirvesine katılmak üzere Vietnam’a giden Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Irak’taki durumu anında çözecek sihirli bir formül olmadığını söyledi.

Rice, Irak’a istikrar getirme girişimlerine İran ve Suriye’nin katılmaması gerektiğini de belirtti. Rice, Suriye ve İran’ın Irak konusunda olumlu bir rol oynayabileceklerini gösteren bir işaret vermediğini de kaydetti.

XS
SM
MD
LG