Erişilebilirlik

Önleyici Saldırı Tartışması


İsrail Savunma Bakanı Efraim Sneh İran'a karşı önleyici saldırı yapılmasını desteklemediğini ancak İsrail'in son çare olarak bu yola başvurabileceğini söyledi.

Bakan'ın bugün bir gazetede yayınlanan demeci, İsrail'in İran'ın atom bombasına sahip olmasından çok ciddi kaygı duyduğu şeklinde yorumlandı.

Siyasal gözlemciler, üst düzey bir yetkilinin ilk kez bu kadar sert bir uyarıda bulunduğuna dikkat çekti.

Başbakan Ehud Olmert'in sözcüsü Miri Eisen ise, İran'dan gelen tehdidin İsrail'in varlığına yönelik olduğunu savundu ve "cok zor bir durum" dedi.

Başbakan Olmert'in, Pazartesi günü, Beyaz Saray'da Başkan Bush'la yapacağı görüşmede de özellikle bu konu üzerinde durulması bekleniyor.

Bu arada İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani, ülkesinin nükleer programıyla ilgili anlaşmazlığı çözme amacıyla Moskova’da Rus yetkililerle görüşüyor.

Laricani, Avrupa ülkeleri tarafından hazırlanan karar tasarısının Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesi halinde ülkesinin Uluslararası Atom Enerji Dairesiyle ilişkilerini yeniden gözden geçireceğini söyledi.

Laricani’nin ziyareti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran’a yaptırım konusunu görüştüğü bir zamana rastlıyor. Rusya, Avrupa ülkeleri tarafından hazırlanan tasarının önemli bazı bölümlerinin metinden çıkarılmasını sağlamıştı.

XS
SM
MD
LG