Erişilebilirlik

Bush Demokratlara Elini Uzattı


Başkan, Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili Kongre üyelerinden aralarındaki görüş ayrılıklarını birtarafa bırakarak birlikte çalışmalarını istedi.

Bush, dün, Beyaz Saray'da, Temsilciler Meclisi Başkanlığını üstlenecek Demokrat Partili Milletvekili Nancy Pelosi'yle görüştü.

Başkan, Cumhuriyetçi Panrti'nin Demokratlarla işbirliği yapmamakla kötü bir örnek oluşturduğunu vurguladı.Kaliforniya milletvekli Pelosi ise Demokrat partininiaynı yolu izlemeyeceğini söyledi.

Virginia Senato seçimini Demokrat Partinin adayı Jim Webb’in kazanmasıyla Senato'da da kontrol Demokratların eline geçti. Seçimi 7 bin oyla kaybeden Cumhuriyetçi Partili Senatör George Allen, düzenlediği basın toplantısında yenilgiyi resmen kabul etti ve rakibine başarılar diledi.

Böylece muhalefetteki Demokrat Parti, 1994 yılından bu yana ilk kez Kongre’nin iki kanadında kontrolü ele geçirdi. Seçim sonuçlarına göre 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nde Demokrat Parti 229 üyelik kazandı. 100 sandalyeli Senato’da ise her iki partinin 49’ar üyesi var.

Ancak iki bağımsız Senatör, Connecticut Senatörü Joe Lieberman ve Vermont Senatörü Bernie Sanders Demokratlarla birlikte oy kullanacaklarını taahhüt etmiş bulunuyor.

Siyasal gözlemcilere göre Irak savaşından duyulan hoşnutsuzluk, Amerikan halkını Demokratlar’a oy vermeye teşvik etti.



XS
SM
MD
LG