Erişilebilirlik

Seçimler Düzenli Geçti


Dünkü seçimler, ülkenin çok büyük bir bölümünde düzenli ve olaysız geçti. Ancak altı eyalette, yeni elektronik makinelerin işleyişinde sorunlarla karşılaşıldı ayrıca seçmen sindirme ve hile iddiaları ortaya atıldı.

Indiana, Pennsylvania, Ohio ve Illinois eyaletlerinde ortaya çıkan sorunlar nedeniyle sandıklar geç kapatıldı. Indiana’da elektronik oy verme makineleri çalışmayınca seçmene basılı oy pusulaları verildi.

Denver kentinde Demokrat partinin sandıkların kapatılmasını iki saat geciktirme yönündeki baş vurusunu mahkeme reddetti.

Virginia’da bazı seçmenlere seçim yetkilisi kisvesi altında telefon edenlerin bulunması için Federal soruşturma Bürosu FBI devreye girdi. Bu eyalette Cumhuriyetçi ve Demokrat partili Senato adayları kampanya boyunca başa baş gidiyordu.

Amerika’da 2000 yılındaki başkanlık seçiminde Florida eyaletinde yaşanan bir dizi sorunun bir daha tekrarlanmaması için, birçok eyalette oy verme makineleri modernleştirildi, oy verme işlemleri gözden geçirildi ve sandık başlarında önlemler alındı.

XS
SM
MD
LG