Erişilebilirlik

Gazze'de 5 Filistinli Daha Öldürüldü


Filistinli yetkililer bu sabah Gazze'de biri kadın 5 sivilin İsrail askerlerinin ateşinde öldüğünü açıkladı.
Görgü tanıklarına göre ölen kadın, geçen hafta kadınların yaptığı gösteriyi organize eden milletvekilinin evinde bulunuyordu. Bir İsrail tankından açılan ateşin evi yerle bir ettiği öğrenildi.

Geçen haftaki çatışmalar sırasında İsrail askerlerinden kaçan bir grup genç camiye sığınmış ve İsrail ordusu camiyi kuşatmıştı.

Kadınların camii önünde toplanarak gösteri yapması gençlerin kaçmasını sağlamış ancak olay sırasında 2 kadın İsrail askerleri tarafından vurularak ölmüştü.

Bu arada İsrail ordusu Beyt Hanun'dan çekildiğini açıkladı. İsrail ordusunun, Gazze'de geçen Çarşamba günü başlattığı operasyon sırasında en az 50 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in kaybı ise tek bir asker.

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Hamas Partisi lideri Başbakan İsmail Haniye birlik hükümeti konusunda anlaşmaya varamadı.

Taraflar önümüzdeki saatlerde yeniden biraraya gelecek.

Yeni hükümet, batılıları Filistin yönetimine yeniden yardım yapmaya ikna amacıyla kurulacak. Dış yardım Hamas’ın geçen Ocak ayında seçimleri kazanarak iktidara gelmesi üzerine kesilmişti.

XS
SM
MD
LG