Erişilebilirlik

Bağdat'taki Düğünde Ölenlerin 9'u Çocuk


Iraklı yetkililer dünki intihar saldırısında ölenlerin sayısının 23'e çıktığını ve ölenlerden 9'unun çocuk olduğunu açıkladı. Haberlere göre içi bomba dolu araç, davetlilerin bulunduğu evin dışında infilak etti. Patlama 11 kişinin hemen olay yerinde ölmesine sebep oldu. Ağır yaralanan kişilerden 12'si ise daha sonra hayayını kaybetti.

Bu arada direnişçilerin bomba imal etmek için kullandığı sanılan bir fabrika , koalisyon güçleri tarafından imha edildi. Fabrikanın, bölgede yaşayanların yardımı sayesinde tespit edildiği ve bu sabah erken saatlerde havadan bombalandığı bildirildi. Yine aynı bölgede patlayıcı madde ve 80 varil kimyasal madde de ele geçirildi.

Öte yandan dün Bağdat’ın kuzeyindeki Balad kentinde bir militanın öldürüldüğü, bir diğerinin de yakalandığı öğrenildi. Operasyon Irak’taki El Kaide örgütünün üst düzey yetkililerinden birini hedef alıyordu.

Dün Bağdat’ın kuzeyindeki karayolunda seyahat eden kaçırılan 30 Şii’nin ise aranmasına devam ediliyor.

Bu arada Bağdat’ın Şii Sadr mahallesi çevresinde bir haftadır süren Amerikan askeri kuşatması, Irak Başbakanı’nın emriyle kaldırıldı.

Nuri el Maliki’nin emrinden birkaç saat sonra Amerikan ve Irak askerleri bölgedeki kontrol noktalarından çekildi.

Çekilme işleminin ardından radikal Şii din adamı Mukteda el Sadr’ın taraftarları sevinç gösterileri düzenledi.

2,5 milyon kişinin yaşadığı Sadr mahallesi, Şii militanlar tarafından kaçırıldığı sanılan bir Amerikan askerinin aranması sırasında kordon altına alınmıştı.

XS
SM
MD
LG