Erişilebilirlik

Bağdat'ta Bombalı Saldırı


Şiilerin oturduğu Sadr semtindeki infilakta, 29 kişi hayatını kaybetti, çoğu ağır olmak üzere, en az 60 kişi de yaralandı. Sadr semti Şii militanların kalesi olarak biliniyor.

Bu arada, yine Bağdat’ta, Essam el Rawi adlı ünlü bir Sünni profesör evinden çıkarken kimliği bilinmeyen kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

Dün ise Basra’da bir polis eğitim merkezinin çalışanlarını taşıyan servis otobüsüne düzenlenen saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin, İngiliz hükümetinin işlettiği polis eğitim merkezinde çalışan eğitmen ve tercümanlar oldukları açıklandı.

Bu arada Amerikalı yetkililer, Bağdat’ın kuzeyindeki Balad’da, koalisyon kuvvetlerine saldırmaya hazırlanan 17 militanın öldürüldüğünü duyurdu. Bağdat’ta ise polis, mezhep çatışmalarında öldürüldüğü sanılan ve üzerlerinde işkence izlerine rastlanan 25 ceset buldu.

Öte yandan CNN televizyonuna açıklama yapan Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ve Washington arasında anlaşmazlık yaşandığı haberlerini yalanladı., Halilzad, Amerikalı yetkililerin Irak hükümetini bir takvim belirlemeye zorlamadığını da söyledi.

XS
SM
MD
LG