Erişilebilirlik

Bakuba'da Çatışma: 43 Ölü


Irak’ta bugünkü çatışmalarda 43 kişi daha hayatını kaybetti. Yetkililer Bakuba’daki çatışmalarda 24 polisle 18 direnişçinin ve bir sivilin öldüğünü açıkladı.

Haberlere göre çatışma direnişçilerin devriye gezen polislere saldırmaları üzerine başladı. Bu arada Musul’da, direnişçilerin intihar saldırısı yapılacağı yolunda el ilanı dağıtmaları üzerine motorlu araçların trafiğe çıkması yasaklandı.


Bağdat'ta da her hafta olduğu gibi Cuma namazı sırasında sokağa çıkma yasağı uygulandı. Amerikalı yetkikilere göre, Başkentteki şiddet eylemlerinde bu hafta yüzde 25'e yakın bir azalma görüldü.

Ancak Pazartesi günü akrabalarını ziyarete giderken silahlı kişiler tarafından kaçırılan asker hala bulunamadı. Amerikan ordusunda tercüman olarak çalışan Irak asıllı bulma çabaları Şiilerin oturduğu Sadr mahallesinde yoğunlaşmış durumda.

Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ise, Irak liderlerinin ülkede ilerleme sağlamak için kapsamlı bir plan geliştirme konusunda anlaşamadıklarını söyledi. Rumsfeld, düzenlediği basın toplantısında, Bush yönetimini eleştirenlerin, Irak konusunda kesin takvimler istemekten vazgeçmesini de istedi.

Öte yandan Türkiye, Irak Hükümeti’nin talebi üzerine, Iraklı Diplomatlar için özel bir eğitim programı düzenlendiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nını Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan program 30 Ekim- 5 Aralık 2006 tarihleri arasında Ankara'da uygulanacak.

Programa 13 Iraklı diplomatın katılacağı ve katılımcılara Bakanlığın üst düzey yetkilileriyle üniversite öğretim görevlileri tarafından, mesleki konular, uluslararası ilişkiler, bölgesel sorunlar ve Türkiye'nin dış politika konularında çeşitli sunumlar yapılacağı öğrenildi.

Programın resmi açılışı 30 Ekim 2006 Pazartesi günü saat 10:00’da, Ankara'da Midas Otel’de yapılacak.

XS
SM
MD
LG