Erişilebilirlik

Liderlerin Bayram Mesajları


Türkiye’de Ramazan bayramı kutlanıyor. Liderler kutlama mesajları yayınladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, mesajında Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasının Türkiye’nin önündeki öncelikli ödev olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise mesajında gerek İslam dünyasında, gerekse dünyanın geri kalanında savaş, çatışma ve yıkımlara maruz kalan insanlar olduğuna işaret ederek bu insani trajedilere kayıtsız kalınmamasını istedi. Erdoğan “Yanı başımızdan başlayarak bu bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşıyalım; yaşanan acıları da sevinçlerimiz gibi paylaşalım” dedi ve bayramın İslam dünyasına ve bütün insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini diledi.

Ramazan bayramı nedeniyle Türkiye, dış politikasındaki yoğun gündemine birkaç günlüğüne ara veriyor. Diplomasi trafiği, Belçika Dışişleri Bakanı Karel de Gucht, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Ilan Mizrahi ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigeuz Zapatero’nun Kasım ayında yapacakları Türkiye ziyaretleri ile yeniden yoğunlaşacak ancak Türkiye’nin en kritik gündem maddesini şu aşamada Irak oluşturuyor.

Türkiye, sınır komşusu Irak’ta, güvenlik konusunda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Bağdat’taki Türk Büyükelçiliği tarafından gelişmeler hakkında sürekli bilgilendirilen Ankara, Amerika ile gelişmelere ilişkin yakın istişarelerde bulunuyor.

Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı hafta sonunda Irak’a ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, Irak’ın istikrara kavuşmasının önündeki en önemli engellerden birisi olan mezhepler arası şiddet olaylarının, Türkiye tarafından kaygıyla izlendiği belirtildi.

XS
SM
MD
LG