Erişilebilirlik

Haniye: 'Arap Barış Planı Sorunlu'


Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistinlilerin İsrail’i tanımasını öngördüğü için, Araplar’ın hazırladığı Ortadoğu barış planının problem yarattığını söyledi.

Haniye, Suudi Arabistan’ın hazırladığı ve Arap Birliği’nin 2002 yılında kabul ettiği barış girişiminin, 1967 savaşında işgal ettiği topraklardan çıkmasına karşılık İsrail’in tanınmasını öngördüğünü hatırlattı. Haniye, Hamas’ın kurduğu Filistin hükümetinin İsrail’i tanımayacağını bildirdi.

Filistin başbakanının bu açıklaması, Hamas ile Cumhurbaşkanı Mahmut Abbas’a bağlı El Fetih grubu arasında bir süredir devam eden silahlı çatışmaları izliyor.

Bu arada İsrail birlikleri Nablus’ta bir Filistinli militan ve bir de sivili öldürdü. İsrailli askeri yetkililer, askerlerin Balata mülteci kampında arama yaparken silahlı saldırıya uğradıklarını, çıkan çatışmada bir militanın öldürüldüğünü duyurdu. Ölen militanın El Aksa Şehit Tugayları üyesi olduğu açıklandı. Çatışmada iki militan da yaralandı. Ayrı bir olaydaysa, Nablus’ta bir İsrail askeri kontrol noktasını geçmeye çalışan bir Filistinli sivil öldürüldü.

Öte yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yardımcıları, iki lider arasında yapılması planlanan resmi zirvenin hazırlıklarını görüşmek üzere biraraya geldi. Zirve için henüz bir tarih belirlenmedi.
XS
SM
MD
LG