Erişilebilirlik

Bulgaristan'da Uyuşturucu Operasyonu


Bulgaristan gümrük muhafaza ve sınır yetkilileri Türkiye’ye kaçırılmak üzere bir kamyona yüklenmiş yüklü miktarda uyuşturucu hap ele geçirdi. Yaklaşık 94 kilogram ağırlığındaki ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon Dolar olan amfetamin haplarının 347 paket halinde kamyonun kasa bölümünün zemin kısmına gizlenmiş olarak yakalandığı ve Bulgar plakalı kamyonun şoförünün tutuklandığı açıklandı.

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan Kapıkule sınır kapısının Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreev sınır kapısında Türkiye'ye kaçırılmak üzere ele geçirilen ve sentetik bir uyuşturucu tipi olan amfetamin hapı, merkezi sinir sistemini etkileyerek uyuşturan bir işleve sahip.

Bu olaydan yaklaşık bir hafta önce Kapitan Andreev sınır kapısına giderek kendileriyle görüştüğümüz Bulgar sınır yetkilileri, sözkonusu Kapitan Andreev sınır ve Kapıkule sınır kapılarında, Bulgaristan yönüne daha çok eroin ve benzeri uyuşturucu tiplerinin, Türkiye yönüne ise daha çok uyuşturucu olarak kullanılan hap türlerinin kaçırılmak istendiğini ve bu tip kaçakçılık olaylarını ortaya çıkardıklarını açıklamışlardı.

Bulgar yetkililer, Kapitan Andreev sınır kapısında ortaya çıkarılan bu en son olayın, 2006 yılında ele geçirilen en büyük miktardaki uyuşturucu hap vakası olduğunu vurguladılar.

Bu arada, Sofya Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, ülkenin bir başka sınır kapısı olan Katolina'da, Hamburg'a gitmekte olan 50 yaşındaki bir kadının üzerinde de bir kilo civarında eroin ele geçirildi.

Kapitan Andreev'de kendileriyle görüştüğümüz Bulgar yetkililer, Bulgaristan'ın AB'ye tam üye olarak katılacağının açıklanmasının ardından, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı olaylarının artabileceği endişesiyle, sınır kapılarındaki önlemlerin artırıldığını açıklamışlardı.
XS
SM
MD
LG