Erişilebilirlik

Rice Washington'a Döndü


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İngiltere’de Başbakan Tony Blair ile yaptığı görüşmenin ardından bugün Washington’a döndü.

Bu haftaki Ortadoğu gezisinden sonra Londra'ya uğrayan Rice, Blair ile özel tatil konutunda biraraya geldi. Başbakan Blair’in sözcüsü, kapalı olarak yapılan görüşmede Ortadoğu’da barış çabaları ve İran’ın nükleer programının gündeme geldiğini bildirdi. Görüşmeden sonra resmi bir açıklama yapılmadı.

Rice, Ortadoğu gezisi kapsamında Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, Filistin ve Irak’a gitti. Rice yaptığı görüşmelerde dünya liderlerine İran’a karşı daha sert yaptırımlar uygulaması için çağrıda bulundu.

İran, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin uranyum zenginleştirmeye son vermesi için 31 Ağustos’a kadar tanıdığı sürenin üzerinden 2 aya yakın zaman geçmesine rağmen nükleer faaliyetlerini durdurmayı reddediyor. Tahran, silah yapımı için de kullanılan zenginleştirilmiş uranyumu, elektrik üretiminde kullanacağını belirterek nükleer programının tamamen insani amaçlar taşıdığını savunuyor.

XS
SM
MD
LG