Erişilebilirlik

'Kuzey Kore'nin Tehdidi Kabul Edilemez'


Amerika, nükleer deneme yapacağını açıklayan Kuzey Kore'nin bu yola gitmesi hallinde, Asya'da barış ve istikrara yönelik kabul edilemez bir tehdit oluşacağını bildirdi.

Beyaz Saray nüklee deneme konusunda büyük kaygı duyulduğunu belirtti ve bu konuda Japonya, Güney Kore ve öteki müttefiklerle, alınacak önlemlerin görüşüleceğini açıkladı.

Amerika dışişleri bakanlığı sözcüsü, denemenin Kuzey Kore'yi dünyadan daha fazla tecrit edeceğini söyledi. Amerika'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi John Bolton, konuyu Güvenlik Konseyi'ne götüreceklerini açıkladı.

Japon ve İngiliz hükümetleri, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapacağı yolundaki açıklamasını kınadı, bu girişimin ciddi sonuçlar doğuracağını bildirdi.

Ancak Rusya dışişleri bakanlığı, Kuzey Kore'nin geçmişte de benzer tehditlerde bulunduğunu ve bunların gerçekleşmediğini hatırlatarak açıklamayı ciddiye almadı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı, denemenin sadece gelecekte yapılacağını bildirdi, ancak kesin tarih vermedi.

Kuzey Kore, Washington'un baskılarının nükleer savaş tehdidini artırdığını öne sürerek, nükleer deneme yapmak durumunda kalacağını savunuyor.

XS
SM
MD
LG