Erişilebilirlik

ABD'de Yapılan İki Yeni Tıp Araştırması


Ofiste uzun saatler geçirenler sağlıklarını kaybediyor. Amerika’da yapılan yeni bir araştırma uzun saatler çalışanlarla yüksek tansiyon hastaları arasında bir bağ bulunduğunu belirledi. Bir başka araştırma da her gün düzenli aspirin kullanan ileri yaştaki erkeklerin prostatla ilgili hastalık riskinin azaldığını gösteriyor.

Amerika'dan Yapılan Son Araştırmalar
California’da yaşayan 18-64 yaşları arasındaki 24 bin kişiye zamanlarının ne kadarını işyerlerinde geçirdikleri soruldu. Sonuçlara göre zamanının büyük bölümünü çalışarak geçirenlerin yüksek tansiyon hastası olma olasılığı yüksek. Haftada 40 saatten fazla çalışanların yüksek tansiyon hastası olma olasılığı yüzde 17, 40 saatten az çalışanlarda yüzde 14.

İşyerinde daha fazla zaman geçirenler daha az dinleniyor ve farklı uğraşlara zaman bulamıyor. Uzmanlar hareketsiz yaşam ve uykusuzluğun, enaz sağlıksız beslenme ve şeker hastalığı kadar yüksek tansiyon hastalığına neden olduğunu söylüyor.

Prostat ile ilgili bir diğer araştırmada ise her gün bir aspirin almanın bu hastalığa yakalanma riskini azalttığı ortaya çıktı. Araştırma düzenli aspirin kullanımının prostat hastalığına karşı koruma sağladığını belirledi.

Prostat büyümesi sürekli olarak tuvalete çıkma ihtiyacı yaratıyor ve idrar yaparken zorluğa neden oluyor. Bu sorun, 40 yaşın üstündeki her dört erkekten birinde görülüyor. İki bin 500 erkeğin katıldığı bir araştırma düzenli aspirin kullananlarda prostat büyümesi riskinin yüzde elli azaldığını gösterdi.

XS
SM
MD
LG