Erişilebilirlik

Chavez: 'Bush Şeytan'


Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, dünya liderlerinden Amerikan emperyalizmine karşı çıkmalarını istedi.

Chavez, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Başkan Bush için “şeytan” terimini kullandı ve Amerika’nın dünyayı ve doğal kaynaklarını kontrol etmek istediğini söyledi. Chavez, Genel Kurul kürsüsünde, "Dün bu kürsüde şeytanın kendisi vardı" dedi ve bu sözleriyle ABD Başkanı Bush'u kastettiğini söyledi.

Bush yönetiminin, şahsını ve hükümetini devirmeye çalıştığını ileri süren Chavez, Amerika'nın, İran'a ya da Venezüella'ya savaş açması halinde varil başına petrol fiyatının 200 Dolara fırlayacağını söyledi.

Amerika suçlamaları reddetti, Chavez’in Latin Amerika demokrasileri için ciddi bir tehdit oluşturduğunu iddia etti. ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi John Bolton, Chavez'in sözlerine ilişkin görüşü sorulduğunda, "Dünya meselelerini böyle karikatür gibi sunanlara verilecek cevabımız yok" dedi. Bolton, Chavez gibi liderlerin Amerika'da istedikleri gibi konuşma özgürlüğüne sahip olduklarını ancak kendi ülkelerinde, halklarına bu özgürlüğü tanımadıklarını söyledi.

XS
SM
MD
LG