Erişilebilirlik

Kerkük'te Saldırılar: En az 24 Ölü


Kerkük'te bomba yüklü bir kamyonla girişilen intihar saldırısında en az 18 kişi öldü, 100'e yakınkişi yaralandı.

Irak polisi, Kerkük'te bugün (Pazar) bir dizi patlama olduğunu bildirdi. Kamyonla girişilen intihar saldırısından önce aynı kamyondaki silahlı bir kişinin, kamyonu bir polis karakolu önünde havaya uçurmadan önce sivillerin üzerine ateş açtığı bildirildi.

Olayda, Kürdistan Yurtseverler Birliği binası yakınında olan polis karakolunda bulunan kişilerin çoğu öldü ya da yaralandı.

Kerkük'te bugün girişilen en az beş ayrı bombalı saldırıdan ikisi polis devriyelerini hedef aldı. Bu saldırılarda da siviller dahil olmak üzere en az 6 kişinin öldüğü bildirildi.

Bu arada bugün Bağdat'ın güneyinde mezhep çatışmaları nedeniyle öldürüldüğü sanılan 24 kişinin daha cesetleri bulundu. Çarşamba günündenberi Bağdat ve çevresinde çesetleri bulunan kurşuna dizilerek ve işkence yapılarak öldürülmüş kişilerin sayısı yaklaşık 200 oldu.

Irak Ulusal Güvenlik Dairesi Başkanı Muvaffak el-Rubai CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, bu saldırıları düzenleyenlerin Irak güvenlik kuvvetlerinin moralini bozmayı ve Irak halkını korkutmayı amaçladığını söyledi.

Başbakan Nuri el Maliki dün Irak halkına yeniden çağrıda bulundu ve mezhep kökenli, etnik ve siyasi ayrılıkları bir yana bırakıp Haziran ayında açıklamış olduğu ulusal uzlaşma planını benimsemelerini istedi.

Öte yandan Amerikalı yetkililer, bir askerin el Anbar vilayetindeki çatışmalarda öldüğünü duyurdu.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG