Erişilebilirlik

Diyarbakır'da Ölü Sayısı 10 Oldu


Diyarbakır’ın Bağlar beldesindeki Koşuyolu Parkı yakınlarında meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Ölenler arasında 5 çocuk var. Ölenlerden, bir anne ve dört çocuğunun cenazeleri Silvan'da toprağa verildi.

Yetkililer, olayın, bir patlayıcı maddenin taşınması sırasında meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Bazı haberlerde de patlayıcı maddenin uzaktan komutayla patladıldığı belirtiliyor.

Saldırı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti yöneticileri tarafından şiddetli kınandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, olayı, barış çağrıları yaptıkları bir sırada girişilmiş bir provakasyon olarak niteledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saldırının sorumluluğunu Türk İntikam Tugayı adlı bir örgütün üstlendiği yolundaki haberler üzerine Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Ciddiyeti olduğunu sanmıyorum. Daha önce de bu tür üstlenmeler oldu. Ancak provokatif amaçlı çıktı" dedi.

Bu arada Türk ve Irak hükümetleriyle, PKK terörüne karşı mücadele konusunda koordinasyon çalışmaları yapmak üzere Amerikan özel temsilcisi olarak atanan emekli Hava Orgenerali Joseph Ralston Ankara'da, Türk hükümetince atanan ozel temsilci, emekli Orgeneral Edip Başer ve diğer yetkililerle görüştü.

Ralston bu görüşmelerden sonra, Türk, Amerikan ve Irak kamu oylarına yetkililerin, terörizm tehlikesini ortadan kaldırma konusunda kararlı olduğunu göstermek için acil olarak, açıkça görülen önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de geçen ay Antalya ve Marmaris'te turistik yerlerde girişilen bir dizi bombalı saldırının sorumluluğunu Kürdistan Özgürlük Şahinleri adlı grup üstlenmişti.

XS
SM
MD
LG