Erişilebilirlik

Dışişleri Bakanı Gül Fransa'ya Gitti


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dört günlük bir ziyaret için Avrupa Birliği ile ilişkilerde kilit rol oynayan Fransa’ya gitti. Gül, Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ile görüşecek, bir de konferansa katılacak.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, “Kültür Atölyesi: Halkların ve Kültürlerin Diyaloğu” konulu konferansa katılacak. 16 Eylül’e kadar Paris’te temaslar yapacak olan Abdullah Gül, önce Elysee Sarayı’nda konferansın açılış törenine katılacak. Bakan Gül konferansta, “Kültürlerarası diyalog” konulu bir de konuşma yapacak.

Ziyaretinin ikinci gününde Abdullah Gül Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ile görüşecek. Görüşmede ikili ilişkilerin yanısıra, Ortadoğu’daki son durum, Türkiye’nin Lübnan’a asker gönderme kararı ve Avrupa Birliği ile ilişkiler konularının gündeme gelmesi bekleniyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmenin ardından iki bakan ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Abdullah Gül, Perşembe günü Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde bir konuşma yapacak. Gül burada Fransa dış politikasının önemli isimlerine “Yeni donemde Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerini” anlatacak, Türkiye’nin konuya ilişkin tezlerini açıklayacak. Bir düşünce kuruluşu olan enstitü, Fransız dış politikası açısından son derece önemli ve dış politika gündemini yakından izleyen, bu çerçevede konunun en üst düzey yetkililerini, Fransa diplomasinin en önemli isimleriyle buluşturuyor. Fransa’nın, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine olumsuz yaklaşımı göz önünde bulundurulduğunda Gül’ün enstitüde yapacağı konuşma daha da önem kazanıyor.

XS
SM
MD
LG