Erişilebilirlik

Afganistan'da NATO Askerlerine Saldırı


Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu iki NATO askeri ve en az dört sivil öldü.

NATO askeri konvoyunu hedef alan saldırıda en az üç NATO askeri de yaralandı.

Bu arada, Amerikan savaş uçakları yanlışlıkla bir Kanadalı askeri öldürdü, çok sayıda NATO askerini de ağır yaraladı. Olay, Kandahar’da sürdürülen operasyonlar sırasında meydana geldi.

‘Medusa’ adlı verilen geniş çaplı operasyonda, Cumartesi gününden bu yana en 200 Taleban militanı öldürüldü.

Öte yandan dün gece Helmand ilinde çıkan çatışmada da 16 Taleban militanı ve 3 polis memuru öldü.

Müşerref Afganistan'a Gidecek

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Afganistan tarafından bu hafta sonu Kabil’i ziyaret etmesi için yapılan daveti kabul etti.

Ziyaretin kesin tarihi açıklanmadı.

İki komşu ülkenin ilişkileri son zamanlarda gerginleşmiş bulunuyor. Afgan yetkililer, Afganistan topraklarında faaliyet gösteren Taleban ve El Kaide militanlarının, Pakistan’da saklandığını iddia ediyor.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin Şubat ayında Pakistan’ı ziyaret etmesinin ardından ilişkiler daha da gerilmişti. Ziyaret sırasında Afgan yetkililer, Pakistan’da saklandığı iddia edilen Afgan militanların listesini İslamabad’daki yetkililere vermişti.

Pakistan iddiaları reddederken, Müşerref, Afgan devlet başkanı hakkında “Ülkesinde olup bitenleri bilmiyor,” diye konuşmuştu.

XS
SM
MD
LG