Erişilebilirlik

AB İran'a Bir Fırsat Daha Tanımak İstiyor


Avrupa Birliği, yaptırım kararı alınmadan önce İran'la, nükleer programı konusunda yeni görüşmeler yapmak istediğini bildirdi.

Bugün açıklama yapan Avrupalı yetkililer, uluslararası topluluğun İran’a yaptırım uygulamak için acele etmemesi gerektiğini belirtti. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ise bugün ülkesinin, nükleer programından vazgeçmeyeceğini tekrarladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi dün İran’ın uranyum zenginleştirmeye devam ettiğini bildirdi. BM, İran’a uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurması için 31 Ağustos’a kadar süre tanımıştı. Daire Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği raporda, nükleer faaliyetlerinin barışçı amaçlı olduğu yolunda İran’ın yaptığı açıklamayı doğrulayamadığını belirtti.

Atom Enerji Dairesinin bu açıklaması, Güvenlik Konseyi’ne yaptırım uygulama yolunu açıyor. Başkan Bush, İran’ın Birleşmiş Milletler’e meydan okumasının ciddi sonuçları olması gerektiğini söyledi. Bush İran’ın nükleer silaha sahip olmasına iizin verilemeyeceğini de kaydetti.

Amerika’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi John Bolton da Atom Enerji Dairesi’nin raporunun, İran’ın nükleer emelleri konusunda uluslararası toplum için bir uyarı olduğunu savundu.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG