Erişilebilirlik

İngiltere'de Bir Kişi Daha Gözaltına Alındı


İngiliz polisi, uçaklara yönelik terör komplosuyla ilgili olarak bir kişiyi daha göz altına aldı. Böylece gözaltında tutulanların sayısı 24’e yükseldi. Gözaltına alınanlar hakkında resmi bilgi verilmemekle birlikte, bu kişilerin Pakistan asıllı İngiliz Müslümanlar olduğu haber veriliyor.

İngiliz yasaları, göz altındaki bu kişilerin bugün mahkeme önüne çıkartılarak ya tutuklanması, ya da serbest bırakılmasını gerektiriyor. Ayrıca yargıçtan, göz altı süresini uzatması da istenebiliyor. İngiliz yasaları, her hangi bir kişinin mahkemeye çıkartılarak resmen suçlanmadan göz altında tutulabileceği süreyi, 28 günle sınırlıyor.

Bu arada İngiltere, hava alanı güvenlik kontrollerinde yeni bir sistem uygulamaya hazırlanıyor.

Times gazetesinde yer alan habere göre, hava alanındaki güvenlik görevlileri, etnik ve dini kökenlerine, kuşku uyandıran davranışlarına bakarak bazı yolcuları özel olarak hedef alabilecek.

Londra Emniyet Müdürlüğünde görevli Müslüman polis şefleri, fiziki görünüme bakarak denetim yapmanın ülkedeki milyonlarca Asyalıyı kuşku altında bırakacağı uyarısında bulundu.

Pakistan: 'Yardımlar Terörü Finanse Etmiyor'

Pakistan hükümeti, deprem zedelere gönderilen yardımın terör eylemlerinin finansmanı için kullanıldığı iddiasını reddetti.

Amerikan gazetelerine göre, İngiliz polisinin, bir Pakistan yardım kuruluşunun, yolcu uçaklarını havaya uçurmayı planlamakla suçlanan zanlılara para aktardığı iddiasını soruşturdu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Teşnim Aslan, haberin uydurma olduğunu açıklarken, söz konusu yardım kuruluşunun Pakistan’da göz altına alınan İngiliz vatandaşı Raşid Rauf’la ilişkisi olduğu iddiasını da reddetti.

XS
SM
MD
LG