Erişilebilirlik

Yolcu Uçaklarında Yeni Terör Alarmı


İngiliz yetkililer, İngiltere’yle Amerika arasında sefer yapan uçaklara yönelik bir terör saldırısını son anda engellediklerini açıkladı.

Bir emniyet yetkilisi, saldırganların çok sayıda can kaybına yol açabilecek geniş çaplı eylem hazırlığında olduğunu söyledi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, teröristler en az altı yolcu uçağını hedef alacaktı.

Saldırı planlarının ortaya çıkmasının ardından, Amerika ve İngiltere’deki havaalanlarında güvenlik önlemleri arttırıldı. Londra Heathrow Havalimanı Avrupa seferlerine kapatıldı.
Yetkililer, saldırganların, el bagajlarına sakladıkları bir çeşit sıvı patlayıcıyı havada infilak ettirmeyi planladıklarını belirtti.

Olayla ilgili olarak Londra, Birmingham ve diğer bazı kentlerde 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların uyrukları henüz bilinmiyor.

Yolcuların uçağa binerken yanlarına içecek dahil, her türlü sıvıyı almaları yasaklandı. Gelişmeler üzerine Amerika, İngiltere’den gelen tüm uçaklar için güvenlik önlemlerini kritik seviyeye çıkardı.

Diğer uçuşlara yönelik güvenlik önlemleri de bir üst seviyeye çıkarıldı. Amerika İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff, teröristlerin Amerika içinde saldırı hazırlığı yaptığına dair ellerinde bilgi bulunmadığını söyledi. Amerikalı yetkili, bununla birlikte, alınan güvenlik önlemlerinin, tehdidin tamamen ortadan kalktığından emin oluncaya kadar devam ettirileceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG