Erişilebilirlik

Bağdat'ta Bombalı Saldırılar: 3 Ölü


Bağdat’ta üç ayrı bombalı saldırıda en az üç kişi öldü. Dün de Irak'ta çeşitli yerlerde düzenlenen bombalı saldırılarda, çoğu güvenlik görevlileri olmak üzere 54 kişi ölmüştü.

Dünkü saldırılarda Bağdat’ın kuzeyinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir otobüste bulunan en az 23 asker yaşamını yitirdi. Yine Bağdat’ta maaşlarını almak için sırada bekleyen askerlerin bulunduğu bir bankanın önünde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu en az 14 kişi öldü, 40’a yakın kişi de yaralandı.

Muktadiye ve Kerkük’teki bombalı saldırılarda ise 10 kişi hayatını kaybetti.

Başbakan Nuri el Maliki ve hükümeti, saldırıları birtürlü durduramadığı için ağır eleştirilere hedfe oluyor. Bu arada Irak ordusunun eğitiminde görevli bir Amerikalı subay, Iraklıların ülkelerinin savunmasını üstlenmesinin yıllar alabileceğini söyledi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ise bu yılın sonuna kadar Irak'ın tamamında güvenlikten Irak güçlerinin sorumlu olacağını bildirdi. Şu anda Irak'ın 18 vilayetinden biri hariç hepsinde güvenlikten Amerikan ya da İngiliz kuvvetleri sorumlu.

Bugün Bağdat'ta gazetecilerle konuşurken bu açıklamayı yapan Talabani, ayrıntıya girmedi ancak ülkesinde terörün bu yıl içinde yenilgiye uğratılacağı konusunda iyimser olduğunu söyledi. "İnşallah" diye konuşan Talabani, gelecek yıldan itibaren Amerikan ve İngiliz güçlerinin güvenlik konusunda sadece destek görevi yürüteceklerini bildirdi.

XS
SM
MD
LG