Erişilebilirlik

'İsrail Durmazsa Biz de Vururuz'


Hizbullah lideri, Lübnan harekatını durdurmadığı sürece İsrail’e yönelik roket saldırılarının devam edeceği tehditinde bulundu.

Hasan Nasrallah, televizyonda yaptığı konuşmada İsrail’in kara savaşında ağır kayıplar verdiğini söyledi. Hizbullah’ın dün attığı roketler İsrail’in 50 kilometre kadar içlerine düşmüştü.

Hizbullah, İsrail’in kuzeyini bugün yine roket yağmuruna tuttu. Roket saldırılarında en az 5 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Bu arada İsrail, Birleşmiş Milletler’in 72 saatlik ateşkes önerisini reddetti. BM İnsani Yardım Koordinatörü Jan Egeland, ateşkesi kadın, çocuk ve yaşlıların çatışma bölgelerinden kaçabilmeleri ve Lübnan’a acil yardımın ulaşmasını sağlamak için önermişti.

İsrail, zaten Lübnan’da yardım sevkiyatı için özel koridorlar açtığını söylüyor. İsrailli yetkililer, Hizbullah gerillalarının ülkede insani kriz yaratmak için yardım naklini önlemeye çalıştığını öne sürüyor.

Öte yandan binlerce paket yardım malzemesi taşıyan bir Amerikan gemisi bugün Beyrut’a yanaştı. BM Mülteciler Dairesi de ilk kamyon konvoylarını Suriye’den Lübnan’a doğru yola çıkardı.

Askeri cephede ise İsrail uçakları, Hizbullah mevzilerini bombalamayı bugün de sürdürdü. Lübnanlı yetkililer, hava bombardımanında bir kadınla 5 çocuğun öldüğünü bildiriyor. Bu arada İsrail ordusu, bu hafta 9 askerini kaybettiği sınır kasabası Bint Cebel’den çekildiğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG