Erişilebilirlik

MS Hastalığı Gözlerde Teşhis Edilebiliyor


MS hastalığının belirtileri gözlere de yansıdığından göz doktorlarına bu hastalığın erken teşhisi konusunda büyük sorumluluk düşüyor. Teksas Üniversitesi araştırma hastanesindeki göz doktorları işte bu amaçla özel bir eğitimden de geçiriliyor.

Multipl Sklerosis ya da kısa adıyla MS merkezi sinir sistemindeki bir bozukluktan kaynaklanıyor. Ancak MS, diğer hastalıklarla benzer belirtiler gösterdiğinden çoğu zaman doğru teşhis edilemiyor. Doğru teşhisler genelde hastalığın ilerleyen dönemlerinde yapılabilir. Houston Üniversitesi doktorlarından Jade Shiffman konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Hastalığı geç teşhis ettiğimiz için tedavi şansı azalıyor."

Yeni bir teknoloji sayesinde erken teşhis edildiğinde ise, hastalığın seyri yavaşlatılabiliyor. Doktor Shiffman, görme bozukluklarının MS hastalığının önemli belirtilerinden biri olduğunu söylüyor. Bu bozukluklar, göz titremesi, seyirmesi, bulanık ve çift görme, körlük ve göz ağrısı olarak sıralanıyor. Bu klinikteki göz doktorları da nerologlarla işbirliği yaparak MS hastalarını erkenden teşhis ediyor ve böylece hastalığın yarattığı yıkıcı tehlikeleri daha iyi şekilde azaltabiliyor.

XS
SM
MD
LG