Erişilebilirlik

İsrail Yine Beyrut'u Bombaladı


İsrail uçakları, iki gün aradan sonra Beyrut’u yine bombaladı.

Kent sokakları şiddetli patlamalarla sarsılırken Hizbullah’ın kalesi olan güney mahallerinden dumanlar yükseliyor. İsrail zırhlı birliklerinin giriştiği kara harekâtı ise, Bint Cebel köyü çevresinde yoğunlaşmış durumda.

İsrail çatışmalarda 2 askeri ile 20 Hizbullah gerillasının öldüğünü bildirdi. İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, İsrail kuvvetlerinin Lübnan sınırında uluslararası barışgücü gelinceye kadar bir güvenlik bölgesi kurmayı amaçladığını açıkladı.

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Güney Lübnan’da Sur kenti yakınlarında bir eve attığı füze aynı aileden 7 kişinin ölümüne sebep oldu.

Hizbullah’ın, İsrail’in kuzeyine roket saldırılarında ise bir kız çocuğu ölürken sadece Hayfa’da en az 18 kişi yaralandı.

Suudi Arabistan'dan Lübnan'a Yardım

Suudi Arabistan, Lübnan’a bir buçuk milyar dolarlık insani yardım yapacağını açıkladı.

Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada bir milyar doların Lübnan ekonomisine destek sağlayacağı, geri kalan yarım milyar doların ülkenin yeniden inşası çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.

İsrail de Beyrut havaalanına yardım malzemesi taşıyan uçakların inmesine izin vereceğini açıkladı. Açıklamada, yardım konvoyları için karadan da koridor açılacağı bildirildi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada yardım kuruluşlarının bu konuda İsrail’le işbirliği yapmak zorunda oldukları belirtildi.

Bu arada Amerika, Lübnan’a 30 milyon dolarlık insani yardım malzemesi göndereceğini bildirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, 100 bin kişiye yetecek kadar tıbbi yardım malzemesiyle 20 bin battaniyenin bugün yola çıkarılacağını açıkladı.


XS
SM
MD
LG