Erişilebilirlik

'PKK'ya Karşı Yoğun İşbirliği İçindeyiz'


Amerika Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde düzenlenen Türkiye-Amerika İş Ortaklığı Programı toplantısı bugün Ankara'da yapılıyor. Toplantının açılışında konuşan Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, PKK’ya karşı mücadelede Türkiye ile yoğun bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Türkiye’nin küçük ve orta ölçekli işletmelerinin Amerika piyasasında ticari faaliyette bulunmalarına yardımcı olmak için düzenlenen iş seminerleri bugün başladı. Amerika Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde yapılan Türkiye- Amerika İş Ortaklığı Programı seminerleri, bugün Ankara’da yapılıyor. Toplantılar 26 Temmuz tarihinde Kayseri’de, 11-15 Eylül tarihleri arasında ise, İzmir, Gaziantep ve İstanbul’da devam edecek.

Amerika Uluslararası Kalkınma Kuruluşu ile yapılan 400 bin dolarlık bir anlaşma ile finanse edilen bu proje ile Amerika ve Türkiye arasındaki ticaretin artırılması ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Amerika Ticaret Odası arasında uzun vadeli bir işbirliğinin ilk temellerinin atılması amaçlanıyor. İki ülke arasındaki yıllık ikili ticaretin miktarı yaklaşık 11 milyar dolar.

Her şehirde yerel ticari odaların ev sahipliğinde yapılacak seminerler, mümkün olduğunca çok sayıda şirketi bilgilendirmeyi hedefliyor. Toplantılarda ele alınacak konular ise, Amerikan iş kültürü, ihracat ve ithalat kaynakları, tarife dışı konular, yasal değerlendirmeler, veri kaynakları, pazarlama ve web sitesi geliştirme, finans, stratejik gelişim ve iş yönetimi araçları. Şu anda Amerika’da iş yapan Türk firmalarının yöneticileri, Türkiye’de iş yapan Amerikan firmalarının yöneticileri, Amerika’dan yerel oda yöneticileri, uluslararası iş, hukuk ve pazarlama uzmanlarıyla her iki ülkenin hükümet yetkilileri toplantılara konuşmacı ve panelist olarak katılıyor.

Bugün Ankara’da başlayan seminerlerin açılışında konuşan Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Amerika’nın Türk pazarının beşinci büyük karşılayıcısı olduğuna dikkat çekti ve bu işbirliğinin ve ticaretin daha fazla büyümesi amacıyla bu seminerlerin yapıldığını söyledi.

Büyükelçi Wilson, konuşmasında ayrıca Türkiye ile Amerika arasında açıklanan Ortak Politika Belgesine değindi ve bu belgenin PKK’ya karşı işbirliğinden, ekonomik işbirliğine kadar bir çok konuda işbirliğini içerdiğini belirtti. Ross Wilson, PKK’ya karşı mücadelede Türkiye ile yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydetti.

“Amerikan vatandaşlarının Lübnan’dan tahliyesinde yardımlarından dolayı Türkiye’ye müteşekkiriz” diyen Wilson, Amerika olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımını desteklediklerini de vurguladı.

XS
SM
MD
LG