Erişilebilirlik

İsrail Bombalıyor; Hizbullah Karşılık Veriyor


İsrail savaş uçakları Lübnan’ı bombalamaya devam ederken, Hizbullah gerillaları da İsrail’in kuzeyine füze saldırılarına devam ediyor.

Çatışmaların 12’inci günündeki füze saldırısında, Hayfa’da iki İsrailli öldü, 14 kişi de yaralandı.

İsrail’in Beyrut, Güney Lübnan ve Bekaa vadisini hedef alan hava saldırılarında biri foto muhabiri olmak üzere en az beş kişi öldü. Lübnan’ın güneyinde bulunan bir Birleşmiş Milletler gözlemcisi de yaralandı.

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Hizbullah, İsrail sınırından uzaklaştırılıncaya kadar operasyonların devam edeceğini açıkladı. Peretz çözüm için, NATO yada başka bir uluslararası organizasyondan barış gücü askerlerinin Lübnan’ın güneyine konuşlandırılmasını değerlendirebileceklerini söyledi.

Bu arada Suriye Hükümeti, İsrail’in Lübnan’ı işgale başlayıp sınırlarına doğru ilerlemesi halinde çatışmalara dahil olabileceği uyarısında bulundu.

Hizbullah'ın sınırı geçerek İsrail toprakları içinde iki İsrail askerini kaçırmasına İsrail'in hava operasyonlarıyla karşılık vermesiyle başlayan çatışmalarda şimdiye kadar Lübnan’da en az 350, İsrail’de de 35’den fazla kişi öldü.

XS
SM
MD
LG