Erişilebilirlik

Çatışmalar Lübnan'ın Güneyinde Yoğunlaşıyor


İsrail savaş uçakları Lübnan’daki Hizbullah hedeflerini vurmaya devam ediyor. Lübnan’ın güneyinde çatışmaların yoğunlaştığı bildiriliyor. İsrail sınırı yakınlarındaki çatışmalar hakkında ayrıntılı bilgi alınamadı, ancak İsrail şu ana kadar iki askerinin yaralandığnıı duyurdu.

Bu arada İsrail kara birlikleri. Hizbullah’a ait yeraltı silah depolarını ve füze rampalarını imha etmeye yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

İsrail dün de üst düzey Hizbullah liderlerinin saklandığı sanılan yer altı sığınağını imha etmek için, havadan 23 ton bomba yağdırdı. Hizbullah bombaların, sığınağa değil inşaat halindeki bir camiye düştüğünü duyurdu.

Rice ve Annan New York'ta Biraraya Gelecek

Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, bugün ilerleyen saatlerde New York’ta Ortadoğu krizini görüşecek.

Görüşmeye Avrupa Birliği Dış politika Sorumlusu Javier Solana da katılacak. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Mark Malloch Brown, Kofi Annan’ın İsrail’le Hizbullah arasındaki çatışmayı derhal sona erdirmek istediğini söyledi. Yetkili, Annan’ın çatışmalar sona erdiğinde, bölgeye istikrar gücü gönderilmesi için hazırlıklara başlamayı umduğunu da kaydetti.

Amerika da en kısa zamanda ateşkes ilan edilmesini istiyor, ancak Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, koşullar oluşmadıkça ateşkesin mümkün olmayacağını söyledi.

Amerikan Deniz Piyadeleri Beyrut'a Ulaştı

Lübnan’daki Amerikan vatandaşlarını tahliye etmek üzere bölgeye gönderilen Amerikan askerleri Beyrut’a ulaştı.

Şu ana kadar Beyrut’ta bulunan 25 bin Amerikan vatandaşından yalnızca 8 bininin ülkeyi terketmek istediği öğrenildi.

Tahliyenin birkaç gün süreceği bildiriliyor. Bu arada bir yolcu gemisiyle gönderilen BİN kadar Amerikalı da Kıbrıs’a ulaştı.

Avrupa hükümetleri tarafından gönderilen yolcu gemileriyle, diğer yabancıların Lübnan’dan çıkarılması çalışmalarıysa sürüyor. Binlerce Lübnanlı ve diğer Arap ülkelerinin vatandaşları da, İsrail’in saldırılarından kaçmak amacıyla Suriye’ye sığınıyor.

İsrail'in Gazze Operasyonları da Sürüyor

İsrail Gazze’de üç hafta önce başlattığı operasyona devam ediyor. Bugün bir mülteci kampına düşen bombalar 1 Filistinlinin ölümüne, beşinin de yaralanmasına yolaçtı.

XS
SM
MD
LG