Erişilebilirlik

Beyrut Yeniden Bombalandı


İsrail savaş uçakları bu sabah Beyrut’un güneyini yeniden bombaladı.

Kayıplar hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert Hizbullah’a karşı askeri operasyonların devam edeceğini bildirdi. Olmert amaçlarının Hizbullah’ın elindeki askerleri kurtarmak olduğunu söyledi.

İsrail’in Lübnan’ı hedef alan hava saldırıları, 8’inci gününe girerken, Hizbullah da, İsrail’in kuzeyine roket saldırılarına devam ediyor. İsrail uçaklarının dün düzenlediği saldırılarda çoğu sivil 30 Lübnanlı öldü. Bir askeri üsse düzenlenen saldırıdaysa 11 Lübnan askerinin öldüğü açıklandı.

Bu arada, Beyrut’un güneyinde, Hizbullah’ın kalesi olduğu belirtilen bir dış mahalle bombalandı. Bint Jebeil kasabasına yakın bir köy vuruldu; saldırıda en az altı kişi öldü. İsrail’deyse, Hizbullah roketleri Nahariye kasabasını vurdu. Bu saldırıda bir kişi öldü. Hayfa’ya düzenlenen roket saldırıları da devam ediyor.

İsrail Genelkurmay İkinci Başkanı Tümgeneral Moşe Kaplinsky, operasyon hedeflerine birkaç hafta içinde ulaşacaklarını söyledi. İsrailli komutan, şimdilik, kara birlikleriyle işgal planlanmadığını açıklarken Hizbulah’ın attığı roket sayısının azaldığını belirtti.

XS
SM
MD
LG