Erişilebilirlik

Irak'ta Şiilere Saldırı: En az 50 Ölü


Irak’ın güneyinde girişilen bombalı intihar saldırısında en az 50 kişi öldü. Saldırı, nüfusunun büyük bölümü Şii olan ve Şiilerin kutsal saydığı Kufe kentinde düzenlendi.

Polisin açıklamasına göre, patlayıcı madde dolu bir kamyoneti, Kufe’de Şii camisi yakınında, gündelik iş bulmak için bekleyen bir grubun içine süren saldırgan, patlayıcı maddeleri ateşledi.

Patlamada çoğu ağır olmak üzere en az 100 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Aynı cami yakınında bu ayın başlarında girişilen saldırıda da bazı İranlı Şii hacılar ölmüştü.

Öte yandan Basra'da İngiliz askerleriyle çatışan bir grup Iraklının 4'ü öldü, 10'u da yaralandı. Çatışmanın, İngiliz askerlerinin, silah deposu olmasından şüphe ettikleri bir yere yaptığı baskın sırasında çıktığı bildirildi.

Bu arada Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak el Rubai, iki Amerikalı askerin öldürülmesinden sorumlu olan bir Ürdünlü teröristin, Irak güvenlik güçleriyle giriştiği çatışmada öldürüldüğünü açıkladı. Adının Ebu el Afgani olduğu bildirilen teröristin ne zaman öldürüldüğü açıklanmadı. Rubai, el Afgani'nin, geçen hafta Yusufiye'de kaçırılan iki Amerikan askerinin işkenceyle öldürülmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG