Erişilebilirlik

New York'a Saldırı Planı Ortaya Çıkarıldı


New York kentini hedef alan bir terör saldırısı planının ortaya çıkarıldığı açıklandı..

Federal Soruşturma Bürosu FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada Manhattan adasını Hudson Nehri'nin altından New Jersey eyaletine bağlayan bir tüneli çok miktarda patlayıcıyla havaya uçurma planı yapıldığı belirtiliyor.

Plana göre patlama sonucu Holland Tüneli’nin çökmesiyle tünelin ve bağlı olduğu Manhattan adasında 11 Eylül 2001'de yıkılan Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin bulunduğu bölgenin sular altında kalması amaçlanıyordu. Ancak güvenlik uzmanları bunun gerçekleşmesinin çok güç olduğunu, çünkü bu bölgenin su seviyesinin üstünde olduğunu açıkladı.

Amerika İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff bugün yaptığı basın toplantısında terör eylemi planının birkaç ay önce ortaya çıkarıldığını ve yetkililerin derhal önlem aldığını söyledi. FBI ve bakanlık tarafından yapılan ortak açıklamada ise Lübnan’da olayla ilgili olduğu sanılan bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

Irak’taki El Kaide örgütünün eski lideri Ebu Musab El Zerkavi’nin Amerikan hava saldırısında ölmeden önce planı gerçekleştirmek isteyen kişilere mali ve taktik destek sözü verdiği de öne sürülüyor.

XS
SM
MD
LG