Erişilebilirlik

Olmert: 'Militanlarla Pazarlığa Oturmayacağız'


Filistinliler’in yüzlerce tutuklunun salıverilmesi için verdikleri süre daralırken, İsrail Gazze bölgesine saldırılara devam ediyor. Bir İsrail askerini rehin tutan Filistinli militanlar, tutuklular serbest bırakılmazsa askerin öldürüleceğini belirtiyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, militanların, İsrail’deki Filistinli tutukluların serbest bırakılması isteğini reddetti. Olmert, hükümetinin, kaçırılan İsrail askerinin serbest bırakılmasını sağlamak için militanlarla pazarlığa oturmayacağını bildirdi. Olmert 19 yaşındaki askerin can güvenliğinden Filistin hükümetinin sorumlu olduğunu da söyledi.

Filistinliler İsrail’in dünkü saldırısında bir kişinin öldüğünü, en az iki kişinin de yaralandığını belirttiler. İsrail askerlerinin yakınına bomba yerleştirmeye çalışan militanları hedef aldığını söylüyor. Dün ayrıca İsrail füzelerinden biri, Gazze’deki İslam Üniversitesi’ne düştü. İsrail birlikleri dün Gazze’de arama yaptı.

Öte yandan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde son gelişmeleri ele aldı.

XS
SM
MD
LG