Erişilebilirlik

İsrail-Filistin Gerginliği Tırmanıyor


Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, Başbakan İsmail Haniye’nin Gazze’deki bürosuna düzenlenen İsrail hava saldırısını kınadı ve Filistilnlilere karşı ‘suç işlendiğini’ söyledi.

Başbakan Haniye’yle birlikte enkaz haline gelen büroyu inceleyen Abbas, İsrail’in, militanlarca kaçırılan askeri bulmak için başlattığı Gazze operasyonunu, “küstahça” diye niteledi. Ilımlı Filistinli politikacılar da, İsrail’in tavrının durumu daha da zorlaştıracağını savundu.

Buna karşılık İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarından, kimseyi muaf tutmayacağını söyledi.

İsrail, önceki haftasonu bir askerin kaçırılması olayından sorumlu tuttuğu Hamas hükümetine baskı yapıp, askerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla operasyonlarına devam ediyor. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadığı bildirilen operasyonda, bugün bir Filistinli militanın öldüğü açıklandı. Taraflar arasında yapılan görüşmelerse bir sonuç vermedi.

Askeri kaçıran Filistinli militan örgüt, İsrail hapishanelerindeki bin mahkumun serbest bırakılmasını talep ediyor. İsrail ise bu talebi reddediyor.

XS
SM
MD
LG