Erişilebilirlik

Bush Erdoğan'la Konuştu


Başkan Bush, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrailli askerin bırakılmasının mevcut krizi sona erdirmek için şart olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Fred Jones, Başbakan Erdoğan’ın Bush’a telefon ettiğini ve yarım saat süren görüşmede tümüyle Gazze krizinin ele alındığını açıkladı.

Jones, Bush’un Erdoğan’a, krizi sona erdirmek için ilk iş olarak 19 yaşındaki İsrailli onbaşı Gild Şalit’in bırakılması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Erdoğan daha önce İsrail’in Hamas hükümet yetkililerini gözaltına alınmasını eleştirerek krizi sona erdirme çabalarına yardımcı olması için Başkan Bush’u telefonla arayacağını söylemişti.

Erdoğan, İsrail’in askerin kaçırılmasına gösterdiği tepkinin orantısız olduğundan yakınmış ve 8 Filistinli bakanla 50 milletvekilinin tutuklanmasını anlayamadığını belirtmişti.

Türk yetkililere göre Erdoğan, Bush’a, görüştüğü Filistinli liderlerin İsrailli askerin bırakılmasını sağlamak için kendilerine zaman ve fırsat tanınmasını istediklerini aktararak Amerika başkanından da bu konuda çaba göstermesini istedi.

Görüşmede Erdoğan ve Bush’un Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın konumunun güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine vardıkları da bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG