Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Rehn'in Uyarısına Yanıt


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in, Kıbrıs ve reformlar konusunda adım atılmazsa müzakerelerin askıya alınabileceğini söylemesini kendisinden duymadıkça değerlendirmeyi doğru bulmadığını söyledi.

İstanbul’da yapılan, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın sona ermesinin ardından Konsey üyeleri ile Erdoğan dün bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Rehn'in ''Kıbrıs konusunda harekete geçmeyi reddetmesi nedeniyle, Türkiye ile üyelik müzakereleri tamamen askıya alınabilir,'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, ''Ben Rehn'den bunu dinlemedikçe değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Rehn, köşeli bir insan değildir, olgundur” yorumunu yaptı. Erdoğan, Türkiye olarak tarama ve müzakere sürecinde atılması gereken adımların atıldığını ve yapılması gerekenlerin yapıldığını sözlerine ekledi.

TBMM Tatile Girmeden TMY'yi Onayladı

Bu arada, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin son çalışma günü. Meclis 1 Temmuz tarihi itibariyle tatile giriyor.Meclis Genel Kurulu'nda son olarak dün, Terörle Mücadele Yasasında değişiklik öngören tasarı kabul edildi. Terörle Mücadele Yasası'ndaki ''terör'' tanımının korunduğu kanun, ''örgüt'' tanımının ise kanundan çıkarılmasını içeriyor.

Terör amacıyla işlenen suçların kapsamını genişleten kanuna göre, cebir ve şiddet kullanarak suç işlemek üzere terör örgütü kuran, yöneten ve üye olanlar; Türk Ceza Kanunu'nun ''silahlı örgüt'' hükümlerine göre cezalandırılacak.

Eylemlerde yüzün kapatılması, terör örgütüne ait amblem ve işaretlerin taşınması, slogan atılması, ses cihazlarıyla yayın yapılması ve üniforma giyilmesi halinde, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. Kamu görevlileri ile muhbirlerin kimliklerini açıklayan, hedef gösteren, örgütün bildiri veya açıklamalarını yayınlayanlar, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ağır ceza mahkemelerinin başkan ve üyeleri ile bu mahkemelerin görev alanına giren suçları soruşturmakla görevli savcıların korunma talepleri, öncelikle ve en kısa zamanda yerine getirilecek.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG