Erişilebilirlik

Blair Yardım Sözlerinin Yerine Getirilmesini İstedi


İngiltere Başbakanı Tony Blair sanayileşmiş 7 ülke ve Rusya’dan oluşan Sekizler Grubu’nun geçen yıl yoksullukla mücadelede verdikleri bazı sözleri yerine getirmediğini söyledi.

Blair, geçen yılki G-8’ler zirvesinden bu yana Afrika ülkeleri için teşvikler öngören Dünya Ticaret Anlaşması’nın hala imzalanmamış olmasının kendisi için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Zirvede, gelişmekte olan ülkelere 50 milyar dolar yardım vaad edilmişti. Bu yardımların sadece yarısı Afrika’ya ulaştı.

Blair ayrıca, Sekizler Grubu’nun yaptığı yardım vaadlerini gözlemlemek üzere bir panel oluşturulacağını da açıkladı. Panelin başkanlığını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan yürütecek. Panele ayrıca, Microsoft şirketinin sahibi Bill Gates ve Nijerya Devlet Başkanı Olusegun Obasanjo da katılacak.

İngiltere Başkanı Blair, küresel ısınmayla ilgili olarak Avrupa, Amerika, Çin ve Hindistan arasında yeni bir anlaşma yapılması çağrısında bulundu. Anlaşmanın 1 yıl gibi bir zaman dilimi içinde yapılması gerektiğini belirten Blair, dünyanın daha fazla zamanı olmadığını kaydetti.

XS
SM
MD
LG