Erişilebilirlik

Afgan Halkına 'Ayaklanma' Çağrısı


El Kaide’nin iki numaralı ismi Ayman El-Zevahiri, yeni yayınlanan video kaydında, Afgan halkına, Amerikan ve koalisyon kuvvetlerine karşı ayaklanmaları çağrısında bulundu.

Zevahiri, İslamcı İnternet sitelerinde yayınlanan bu mesajını, geçen ay sonunda Kabil’de ayaklanmalara yol açan ve Amerikan askerlerinin karıştığı trafik kazasının ardından hazırladığını bildirdi.

Terörist lider, Amerikalıların Afgan halkına karşı suç işlediğini öne sürdü ve Kabil Üniversitesi öğrencilerini, ayaklanarak ülkelerini savunmaya çağırdı.

Çatışmalarda Dört Amerikan Askeri Öldü

Afganistan’ın kuzeydoğusunda militanlarla çatışmaya giren 4 Amerikan askeri öldü. Bir asker de yaralandı.

Askeri yetkililer, militanları hedef alan hava ve kara operasyonlarının gece boyunca devam ettiğini bildirdi. Ancak militanların verdikleri kayıplar hakkında açıklama yapılmadı.

Dün de Kandahar’da askeri bir konvoya düzenlenen bombalı intihar saldırısında bir sivil öldü, en az yedi kişi de yaralandı.

Yaralananlar arasında iki koalisyon askeri, bir polis ve en az 4 sivil bulunuyor.

Dün ayrıca Kandahar’da yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Kanadalı dört asker yaralandı.

Karzai'den 'Yeni Yaklaşım' Çağrısı

Afganistan devlet başkanı Hamid Karzai, uluslararası topluluğu ülkesindeki terörle savaşta yeni bir yaklaşım izlemeye çağırdı.

Karzai, sadece militanları etkisiz hale getirmeye yönelik mevcut yaklaşımın terörizmin köklerini dikkate almadığını söyledi.

Son şiddet olaylarında yaklaşık 600 kişinin öldüğünü belirten Karzai uluslararası topluluğun para, eğitim ve malzeme kaynaklarını keserek teröristleri silahsızlandırması gerektiğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG