Erişilebilirlik

Irak'ta 80 İşçi Kaçırıldı


Bağdat’ın kuzeyinde en az 80 fabrika işçisi kaçırıldı.

Güvenlik yetkilileri, kaçırılan işçilerin Sanayi Bakanlığına bağlı tesislerde çalıştıklarını bildirdi. Yetkililere göre silahlı kişiler, işçileri evlerine götüren otobüslere saldırdı.

Bağdat’ta da bugün Şii Sadr mahallesinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 kişi öldü. Bu arada Saddam Hüseyin’in avukatlarından biri daha bilinmeyen kişilerce daha öldürüldü. Evinden kaçırılan avukatın cesedi Bağdat’ta bir sokakta bulundu.

Öte yandan Amerikan ordusu, Irak kuvvetlerinin Bağdat’ta düzenlenen bir operasyonda üst düzeyde bir direnişçiyi yakaladığını açıkladı.

Nuri Ebu Haydar el-Okabi adlı kişinin, geçen ay 14 Iraklı askeri öldüren gruba öncülük ettiği bildiriliyor. Operasyona Amerikalı askerlerin danışman olarak katıldığı da belirtildi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bağdat’ta aybaşında kaçırılan 4 büyükelçilik görevlisinin serbest bırakılması çağrısında bulundu. El-kaide ile bağlantılı Mücahit Şurası adlı grup bugün İnternet’e gönderdiği mesajda, Moskova Çeçenistan’dan çekilmeyi kabul etmediği için Rus görevlileri öldüreceğini açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG