Erişilebilirlik

Kongre Irak'tan Çekilmeye 'Hayır' Dedi


Amerika Temsilciler Meclisi Irak’taki Amerikan askerlerini öven ve çekilme takvimi belirlenmesine karşı çıkan bir karar tasarısını kabul etti. Bağlayıcı olmayan karar tasarısı 14 saatlik oturum sonunda 153’e karşı 256 oyla kabul edildi.

Kararda terörle küresel mücadelede Irak’ın temel rol oynadığı belirtiliyor ve “keyfi” çekilme takvimleri belirlenmesi reddediliyor.

Tasarıyı kaleme alan Cumhuriyetçi milletvekilleri, Temsilciler Meclisi’nin attığı adımların Irak’ta görev yapan askerlere destek ve teröristlere ise uyarı mesajı vermesi açısından önemli olduğunu söylüyor.

Hadisa Soruşturması

Amerika Savunma Bakanlığı, Irak’ın Hadisa kentinde Amerikan askerlerinin silahsız 24 sivili öldürme olayının örtbas edilmeye çalışılıp çalışılmadığına ilişkin soruşturmasını tamamladı.

Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin sözcüsü, Tümgeneral Eldon Bargewell’in soruşturmayı tamamlayarak raporunu Orgeneral Peter Chiarelli’ye sunduğunu, orgeneralin raporu inceledikten sonra atılacak adımı kararlaştıracağını bildirdi.

Soruşturma, Amerikan askerlerinin Hadisa’daki olayı örtbas etmeye çalışıp çalışmadıklarını belirlemeyi amaçlıyor.

Öldürme olayını inceleyen bir başka soruşturma daha yapılıyor.

Hadisa kentinde yola yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir Amerikan askerinin ölmesi üzerine, Amerikan deniz piyadelerinin silahsız 24 Iraklıyı öldürdüğü öne sürülüyor.


XS
SM
MD
LG