Erişilebilirlik

Kerkük'te Eşzamanlı Saldırılar


Kerkük’te eşzamanlı düzenlenen bombalı saldırılarda toplam 16 kişi hayatını kaybetti.

Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırılarda bomba yüklü araçların kullanıldığı açıklandı.

Öte yandan, Irak’taki El Kaide örgütü, geçen hafta öldürülen Ebu Musab el Zerkavi’nin yerine, Şeyh Ebu Hamza el-Muhacir’in geçtiğini duyurdu. Örgüt, internette yaptığı açıklamada, Zerkavi’nin izinden gidileceğini kaydetti.

Bu arada, Zerkavi’nin otopsi sonuçları yayınlandı. Otopsiyi yapan Amerikalı uzman, füze saldırısı nedeniyle Zerkavi’nin akciğerlerinden yaralandığını ve bu nedenle öldüğünü belirtti.

Bazı basın yayın organlarında, Zerkavi’nin bombardımandan sonra Amerikalı askerler tarafından dövülerek öldürüldüğü yolunda haberler çıkmıştı.

Zerkavi'yi Öven Milletvekilleri Hakkında Dava Açıldı

Ürdün’de öldürülen terörist Ebu Musab el Zerkavi hakkında övücü sözler söyleyen 4 milletvekili hakkında dava açılıyor.

İslami Hareket partisinden olan milletvekillerinden birinin, Cuma hutbesinde, Zerkavi’nin şehit olduğunu söylediği ayrıca diğer üç milletvekiliyle birlikte Zerka kasabasına giderek, ailesine başsağlığı dilediği ileri sürülüyor.

Ürdünlü olan ve kendisini el Kaide’nin Irak’taki lideri olarak tanıtan Ebu Musab el Zerkavi, geçen hafta Irak’ın Bakuba kentinde kıstırılarak öldürülmüştü.

Ürdün’de daha önce birçok terör eyleminden sorumlu tutulan Zerkavi gıyaben yargılanmış ve idama mahkum olmuştu.

Dün Parlamento binası önünde gösteri yapan yüzlerce kişi tüm İslami Hareket partili milletvekillerinin meclisten atılmasını istedi.

Irak Stratejisi Değerlendiriliyor

Başkan Bush, Irak’ın yeni Savunma Bakanına destek vereceklerini açıkladı.

Başkan, Irak’taki durumu değerlendirmek için Camp David’de üst düzey danışmanlarıyla görüşmeler yapıyor.

Amerikan askerlerinin ne zaman Irak’tan çekileceği konusunda tahmin yürütmek istemediğini belirten başkan, komşu ülkeleri Irak’a daha fazla yardım yapmaya da çağırdı.

Uluslararası toplum Irak hükümetine 13 milyar dolar yardım yapa vaadinde bulunmuştu.

Camp David’deki toplantılara Başkan Bush’un yanı sıra, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace katılıyor.

Toplantılara ayrıca video bağlantısıyla Irak’taki birliklerin Komutanı Orgeneral George Casey, Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Zalmay Khalilzad ve bazı Iraklı yetkililer de katılıyor.

XS
SM
MD
LG