Erişilebilirlik

2006 İnsan Ticareti Raporu


Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın, 2006 İnsan Ticareti Raporunda, 12 ülke yeterli önlem almadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Raporda, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Dünya Kupası için fuhşa zorlanan kadınların Almanya’ya getirildiği uyarısında bulunuluyor.

Dışişleri Bakanlığı raporunda, insan ticareti açısından en kötü sicile sahip olan ülkeler şöyle: Suudi Arabistan, İran, Suriye, Kuzey Kore, Laos, Burma, Özbekistan, Sudan, Zimbabve, Beliz ve Venezüella...

İnsan ticaretine karşı önlem almadıkları takdirde, bu ülkelere yaptırım uygulanabilir.

'Türkiye Transit Ülke'

Raporda, Türkiye’nin, çocuk ve kadın ticaretinde transit ülke olduğu; ancak özellikle Doğu Avrupalı kadınların Türkiye’de fuhşa zorlandığı belirtiliyor. Türk hükümetinin, insan ticaretine son verilmesi için gereken asgari önlemleri almadığı; ancak önemli ilerlemeler kaydettiği belirtiliyor.

2005 yılında, Türkiye’de ülkelerine geri gönderilerin kişilerin sayısında artış olduğu belirtilirken, bununla birlikte, cezalandırılan insan tacirlerinin sayısında düşüş olduğu kaydediliyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın İnsan Ticareti Raporunda, Türkiye’de, insan ticareti soruşturmalarının geliştirmesi ve insan tacirlerine verilen cezaların arttırılmasını öngören Ceza Kanunundaki değişikliklerin uygulanması öneriliyor...

XS
SM
MD
LG