Erişilebilirlik

Bush'tan Karzai'ye Güvence


Başkan Bush, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai’ye Kabil’de Amerikan askerlerinin karıştığı şiddet olaylarını soruşturma konusunda söz verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, Bush’un Karzai’ye, olaydan duyduğunu üzüntüyü bildirdiğini de açıkladı.

Başkent Kabil’de bir trafik kazasından sonra ayaklanma çıkması üzerine Amerikan askerleri ateş açmıştı. Trafik kazası ve ayaklanma nedeniyle 20 kişi ölmüş; 160 kişi yaralanmıştı.

Amerikan ordusu, ilk belirlemelere göre, Amerikalı askerlerin ayaklanma sırasında kendilerini savunma amacıyla ateş açtıkları sonucuna vardığını açıkladı. Sözcü Tom Collins, trafik kazasından sonra ayaklanan Afgan halkının, taşlarla askerlere saldırdığını ve halk arasından ateş açıldığını söyledi. Collins olayın meşru müdafaa olduğunu söylüyor.

Bazı görgü tanıkları ise askerlerin halkın üstüne ateş açtığını öne sürüyor. Amerikan ordusu soruşturmaya devam edileceğini açıkladı.

Olaylara yol açan trafik kazası, bir Amerikan askeri kamyonunun frenlerinin boşalması nedeniyle meydana gelmişti.

Farah'ta İntihar Saldırısı

Afganistan’da, Amerikan birliklerini taşıyan bir konvoyla, NATO askeri üssünü hedef alan bir intihar saldırısı düzenlendi.

Ülkenin batısındaki Farah kentinde düzenlenen saldırıda, intihar eylemcisi dışında yaşamını yitiren veya yaralanan olmadı.
XS
SM
MD
LG