Erişilebilirlik

Irak'ta Yine Kanlı Saldırılar: 46 Ölü


Irak’ta direnişçilerin düzenlediği saldırılarda dün en az 46 kişi öldü. Bağdat’ta bir pazar yerinde düzenlenen en kanlı saldırıda en az 22 kişi can verdi.

Yine Bağdat’ta çeşitli saldırılarda 3 kişi daha hayatını kaybetti. Daha önce de Hilla kentinde bomba patlaması sonucu 12 kişi öldü.

Buarada, direnişin arttığı el Anbar iline Amerikan kuvvetlerini takviye için 1500 kişilik ek birlik sevk edildi. Bir askeri sözcü, Amerika’nın Sesi’ne, Kuveyt’ten sevkedilen birliğin ne kadar süre kalacağına Amerikan Kuvvetleri komutanı Orgeneral George Casey’in karar vereceğini açıkladı.

Irak’ın batısındaki El Anbar ilinde, Amerikan birlikleriyle işbirliği yapan Sünni Arap liderlere el-Kaide teröristleri tarafından düzenlenen saldırılar artmış bulunuyor.

Öte yandan, iki hafta önce kaçırılan Birleşik Arap Emirlikleri diplomatı serbest bırakıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zeyd el Nahayan, diplomatın sağ olarak serbest kalmasını sağladıkları için Iraklı yetkililere teşekkür etti.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki ise, mezhep çatışmalarını durdurmak için Basra’da Şii liderlerle görüşmeler yapıyor.

XS
SM
MD
LG