Erişilebilirlik

Irak'ta Bombalı Saldırılar: 33 Ölü


Irak’ın çeşitli bölgelerinde direnişçiler tarafından girişilen saldırılarda, en az 33 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bağdat’ın batısında bir Amerikan üssü yakınında bomba yüklü bir araçla girişilen intihar saldırısında 14 kişi öldü. Başkentte bombalı araçlarla düzenlenen başka saldırılarda ise, 14 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Musul’da da bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu iki Iraklı öldü. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin üç koruması ise, yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Bu arada Irak’ta meclis, hükümetin belirlenmesi için üçüncü kez toplandı. Bir Şii parti ve Sünni Arap ittifakı ise bakanlıkların dağılımı konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle, meclisten çekilme tehdidinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Irak'ı Ziyaret Edecek

Öte yandan İranlı yetkililer, Dışişleri Bakanı Manuçer Muttaki’nin kısa süre içinde Irak’a resmi ziyarette bulunacağını açıkladı.

Ancak ziyaretin planlandığı gibi yarın yapılıp yapılmayacağı henüz kesinlik kazanmadı.

Fransız Haber Ajansı, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin, İranlı meslektaşının ziyaretini bir hafta ertelendiğini söylediğini duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Muttaki’nin planlanan ziyareti öncesinde Bağdat ve Washington, İran’ı Irak’ın iç işlerine karışmakla suçlamıştı. Amerika ve İran’ın konuya ilişkin olarak doğrudan görüşmeler yapması planlanmış ancak bu görüşmeler gerçekleşmemişti.

XS
SM
MD
LG