Erişilebilirlik

Bush Dinleme Programını Savundu


Başkan Bush, Amerikan halkını teröristlerden korumak için gereken her şeyin - yasalar çerçevesinde - yapıldığını söyledi. Bush, bu açıklamayı USA Today gazetesinde çıkan ve hükümetin gizlice milyonlarca Amerikalının telefon kayıtlarını topladığı yolundaki haberden iki gün sonra yaptı.

Haftalık radyo konuşmasını bu konuya ayıran Bush, Amerikan halkının kişisel özgürlük ve haklarının en güçlü şekilde korunduğunu, telefon dinleme gibi önlemlerin sadece el-Kaide örgütünü hedef aldığını söyledi.

Hükümetin milyonlarca kişinin telefon kayıtlarını, gizlice topladığı yolundaki haber üzerine, Amerikan Kongresi’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi partili üyeleri eleştirilerde bulunuyor. Senato Adalet Komisyonu Başkanı Arlen Specter, bu kayıtları Bush yönetimine veren telefon şirketlerinin yetkilileriyle ortaya çıkan anayasal sorunları görüşeceğini açıkladı.

USA Today’in haberinde, Ulusal Güvenlik Dairesi’nin terör saldırılarını önceden belirlemek amacıyla, 3 büyük telefon şirketinden konuşma kayıtlarını topladığı öne sürülüyor.

XS
SM
MD
LG