Erişilebilirlik

Diş Protezleri Artık Bir Saatte Hazır


İlk modern diş protezlerinin geçmişi 1950’lere kadar gidiyor. Protez kullanan amerikalıların sayısı 22 milyon. Diş protezlerini yaptırmak dokuz ay sürüyor ama yeni bir uygulama bu süreyi bir saate indirdi.


Diş hekimi Abraham Ingber normal takma dişlerin ancak iki ameliyattan sonra 9 ayda takılabildiğini, ancak yeni uyguladıkları yöntem sayesinde artık bir saatte yapabildiklerini anlatıyor.

Ingber, bu yöntemi diş hekimliğinde bugüne kadar kaydedilen en önemli gelişme olarak niteliyor.

Standart protezler için önce damak dokusu kesilerek dişlerin nereye takılabileceği belirleniyor. Şimdi ise dişçiler çene yapısını incelemek için 3 boyutlu görüntülemeden yararlanıyor.

Abraham Ingber bu görüntüleme tekniği ve yazılım sayesinde hastanın bütün çene yapısını ve kas bağlantılarını görebildiklerini söylüyor. Doktorlar bu görüntüleri kullanarak hastanın ağız modelini çıkarıyor.

Daha sonra uygun diş kalıbını seçiliyor ve kalıp 12 dakika içinde hastanin ağzına yerleştiriyor. Bunu yaparken de neşter kullanılmıyor.

Yeni yöntem sayesinde diş hekimine defalarca gitme derdi ortadan kalkarken, dişçiden korkan birçok kişi de gönül rahatlığıyla dişçi koltuğuna oturabiliyor.

XS
SM
MD
LG