Erişilebilirlik

'Darfur'da Saldırılar Hala Sürüyor'


Birleşmiş Milletler’in insani yardımlardan sorumlu yetkilisi Jan Egeland, barış anlaşması imzalanmasına rağmen, Darfur’da kadın ve çocuklara saldırıların sürdüğünü bildirdi.

Dün Darfur’a giden ve bugün Hartum’da açıklama yapan Egeland, onbinlerce kişinin hala çatışmalar yüzünden evlerini terketmek zorunda kaldığını ve mülteci kamplarında yaşamaya zorlandıklarını kaydetti.

Egeland’ın dün Darfur’da ziyaret ettiği kampta Birleşmiş Milletler koruması isteyenlerin katıldığı bir gösteride şiddet olayları çıkmış ve olayda Afrika Birliği’ne çalışan bir çevirmen öldürülmüştü. Birleşmiş Milletler yetkilisi, çıkan olaylar yüzünden kampı derhal terketmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, çevirmenin öldürülmesini kınarken, Sudanlı tarafları, Nijerya’nın başkentinde varılan barış anlaşmasına uymaya çağırdı.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bugün New York’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına katılacak ve Darfur’a biran önce Birleşmiş Milletler barış gücü birlikleri gönderilmesi konusunda üye ülkelerden destek isteyecek.

XS
SM
MD
LG